donderdag 22 juni 2006

Architect 1

Vandaag een gesprek gehad met de eerste architect via Casius. 15 min later dan afgesproken komt hij toe, hij had ons appartement niet gevonden (niet zo verwonderlijk want de ingang ligt goed verborgen).
De architect is slechts enkele jaren ouder dan Rudi nl. 32 jaar wat natuurlijk zo zijn voor en nadelen heeft. Hij is niet de man met massa's ervaring, maar heeft wel jonge verniewende ideeën. Hij begint met een grondige introductie van zijn bedrijf en medewerkers, en beschrijft hoe het process in zijn werk gaat. Om ons een duidelijk beeld te geven over onze droomwoning werken zijn met 3D tekeningen op de computer (de tijd van mankettes is voorbij). Ondanks dat we zelf al een redelijk gedetaileerd plan hebben zou hij toch nog uiteenlopend voorontwerpen maken zodat we ook kunnen zien hoe het anders kan en mischien ideeen op doen waar we zelf niet op zouden gekomen zijn.

Hij wees ons vooral op de bijkomende kosten die er tegenwoordig allemaal bijkomen zoals veiligheidscoordinator (nog steeds verplicht jammergenoeg) (ongeveer 1500 euro) en een energie prestatie documenteerder (ongeveer 75% van de veiligheidscoordinator).

Ook wees hij ons op het feit van Domotica en Zonne energie, iets waar we wel in geintresseerd zijn als het in ons budget past. Om de kosten initieel te beperken zou het mogelijk zijn om alle bekabeling en bebuizing te voorzien en later pas de domotica en zonne-energie te plaatsen. Op deze manier wordt een groot stuk uitgespaard en blijft het breekwerk achteraf beperkt.

Met deze architect zouden we wel kunnen samenwerken, maar eerst eens zien hoe de anderen meevallen.

Labels: