dinsdag 4 juli 2006

Architect 3

Deze avond met architect nr. 3 gesproken. Deze was ons voorgesteld door een semi-bouwfirma. We hadden hem reeds aan de telefoon gezegd dat we waarschijnlijk niet met die bouwfirma gingen werken, maar wel misschien rechtstreeks met hem. Aangezien hij geen exclusiviteit heeft met die firma was dat geen probleem. Bij de introductie was hij echter wel strek bezig met het ophemelen van die firma.

Hij wou ook wel een ruwe schatting geven over wat ons droomhuis zou kosten en gebruikte daarbij ook het bedrag van 750 euro per vierkante meter zonder BTW (het bedrag dat architect 2 gebruikte wordt dus bevestigd). Hij komt op een bedrag iets boven ons vooropgesteld budget, maar zegt er wel bij dat met het werk dat we zelf zouden verrichten ons budget wel haalbaar is. Let wel dat deze berekening is gemaakt op het nieuwe plan dat we hadden getekend nadat we de eerste 2 architecten hadden gesproken. Dit plan is iets kleiner, maar bevat nog steeds de voor ons belangrijke eigenschappen (ook een dubbele garage).

Deze architect bevalt ons wel, maar is iets ouder dan de eerste (dus wel meer ervaring), en heeft niets gezegd van zonne-energie en domotica). Ook ligt zijn ereloon 1% hoger dan dat van architect 1. We zullen er nog eens grondig moeten over denken, maar eerst eens wachten wat de architect van donderdag te zeggen heeft.

Labels: