vrijdag 19 januari 2007

Architect meeting : Lastenboek - wijzigingen plan

Vandaag hadden we een afspraak met de architect. Normaal ging deze reeds vorige week doorgraan, maar doordat de architect een cursus had in Brussel, en het verkeer op de autosnelwegen een beetje tegenwerkte is dit niet kunnen doorgaan. 2 belangrijke punten op de agenda :
  • Lijst met opmerkingen/verbeteringen op lastenboek
  • Wijzigingen van plan
Wij hadden reeds een ganse lijst van opmerkingen op het lastenboek. Meestal details of dingen die waren vergeten. Ook veel voor de hand ligende zaken die door een goede aannemer als standaard manier van werken zouden moeten zijn, maar om er toch zeker van te zijn dat deze niet worden vergeten, hadden we die graag in het lastenboek vermeld (als ik tijd heb post ik de belangrijste hiervan nog op de site). Een handige site hiervoor is ook Livios.be. Daar hebben ze verschillende artikels over 'De meest gemaakte fouten bij...'. Heel handige!

Wijzigingen op het plan: Zoals reeds gepost zouden we een veranda/erker in de keuken willen ter vervanging van het platte dak. Dit zal, bevestigd de architect, een wijziging vragen aan de bouwvergunning omdat de gevel wijzigd.
Ook gaan we de garage poort 10cm naar rechts opschuiven, zodat er meer ruimte vrij komt om een technische wand te voorzien met elektriciteitskasten, centraalstofzuig systeem, ventilatiebuizen.

Labels: